3 de maig del 2011

'Outrage' de Takeshi Kitano

Diumenge, com ja vaig comentar, a raó del Festival de Cinema d'Autor que s'està celebrant a Barcelona, es va emetre Outrage, l'última pel·lícula del director japonès Takeshi Kitano i la qual sembla ser la primera part d'una futura trilogia.


La pel·lícula narra les lluites de poder pel control polític i econòmic de dues bandes de yakuza, organitzacions tradicionals del crim organitzat al Japó. El que comença com una petita estafa cap a un dels membres d'un clan, acaba amb un bany de sang del qual no hi queda ningú ben parat, ja sigui per qüestions d'honor com de venjança.

L'Àngel Sala, director del Festival de Sitges, en la presentació de la pel·lícula ja va qualificar algunes de les escenes com a un tant "gores"... i raó no li faltava! Hi ha escenes de violència molt explícita i d'altres que, tot i no ser primers plans, no costa gaire imaginar-se què està passant. En alguns d'aquests moments més violents però, hi ha petits tocs còmics que ajuden a relaxar la tensió de l'ambient.

A mi em va agradar molt però no estic segura que sigui una pel·lícula per a tots els públics ni per a ments sensibles. El que no s'ha de deixar de banda però, és la interpretació remarcable del propi Takeshi Kitano.